ÅM i holkbygge

ÅM i holkbygge

Evenemanget är redan genomfört!

Jakt- och Fiskemuseet arrangerar i år en tävling för låg- och mellanstadieelever, ÅM i holkbygge som är en del av Åland 100-firandet. Tävlingen innefattar lag om 3-6 personer, plus en ansvarig vuxen, tar sig an utmaningen att bygga Ålands bästa fågelholk. Den kan vara kreativt utsmyckat, väldesignad eller bara viligt byggd. Alla bidrag är välkomna. 

Så här går det till:

Samla ihop ett gäng kompisar och ta er an utmaningen att bygga Ålands bästa fågelholk. Låt kreativiteten flöda, holken kan vara väldekorerad, häftigt designad eller bara riktigt viligt byggd, alla bidrag är välkomna. När ni byggt er holk tar ni bilder på den och mejlar dem till info (snabel-a)jaktfiskemuseum.ax. I mejlet ska det även finnas en kort beskrivning om hur ni byggt holken och vilken fågel det är tänkt att ska bo i den. Fina priser utlovas!

Tävlingsregler

  • Deltagarna ska vara mellan låg- eller mellanstadieelever (klass 1-6).
  • Max 6 deltagare per grupp, plus en ansvarig vuxen.
  • Holken ska byggas i trä och tåla både väder och vind.
  • Ingångshålet ska vara minst 28 millimeter i diameter.
  • Boet måste vara minst 9 x 9 centimeter stort och den invändiga höjden bör vara minst 18 centimeter.
  • Vi uppmanar att man i första hand använder naturmaterial för att dekorera holken.

Ansvarig vuxen för gärna i samråd med eleverna dokumentera och dela holkbygget på sociala medier. Använd hashtaggarna #ÅMiholkbygge, #jaktfiskemuseum och #Åland100. För mer information se 


Sista inlämningsdagen 15 maj.

 

Publicerad 24.2.2022
Uppdaterad 24.8.2022

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.