Föreläsarpresentation, Pekka Peura

Pekka Peura, MA, har tio års erfarenhet som ämneslärare i matematik och fysik och mer än fem års erfarenhet av lärarfortbildning och skapande av läromedel för studenter i alla årskurser och för lärare. Under hela sin karriär har Pekka engagerat sig i banbrytande och prisbelönt arbete för att förbättra undervisningen. Hans ansträngningar har uppmuntrat hundratals lärare att delta i den långsiktiga utvecklingen av sin egen roll som lärare. Pekkas arbete har redan blivit ett fenomen bland lärare och han har till exempel en Facebook-grupp (finskspråkig) med mer än 15 000 följare. Pekka har fått utmärkelser för sitt innovations- och utvecklingsarbete, inklusive ett Mensa-pris 2013, ett motivationsstipendium från Technology Industries of Finland Centennial Foundation 2013, ett LUMA-pris 2014 och ett Campus Award 2015.

Pekka Peura föreläser båda dagarna under Dialog 2021 på temat formativt arbete och formativ bedömning. Hans föreläsning hålls i huvudsak på engelska. 

Publicerad 15.1.2021
Uppdaterad 15.1.2021

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.