Inför Dialog

Välkomna till Dialog 2021

Hälsningar från ministrarna

Minister Annika Hambrudd, som ansvarar för utbildnings- och kulturavdelningen; utbildningsfrågor, förutom Högskolan på Åland, samt kultur-, idrott-, jämställdhets- och integrationsfrågor.

Länk till film

Minister Alfons Röblom, som är utvecklingsminister med ansvar för miljö-, energi-, plan-, bygg- och bostadsfrågor samt Högskolan på Åland.

Länk till film

Dialog 2021 har på grund av rådande omständigheter blivit virtuellt i form av ett tvådagars webbinarium. Program och struktur har därför påverkats och antalet föreläsningar minskat. Trots det har vi många bra föreläsningar att välja emellan och de allra flesta riktar sig till hela målgruppen, dvs.personal inom barnomsorg/förskola, grundskola, gymnasium och högskola. Tjänstemän, intresserade politiker och personer verksamma inom skolans direktioner, styrelser och nämnder är också välkomna att ta del av innehållet!

Datum: 2 - 3 februari.

Förmiddagspassen är mellan 9.00 och ca 11.00 och eftermiddagspassen mellan 12.00 och ca 14.00.

Pris: Anmälningsavgift 25 euro

Avgiften faktureras skolorna. Ifall du som deltagare inte representerar en skola på Åland skriver du in dina kontaktuppgifter i anmälningsblanketten.

Observera att du som deltagare helst ska ha kontrollerat och testat din utrustning en stund innan ditt valda pass börjar. Passa samtidigt på att titta på ministrarnas hälsningar som finns i form av filmklipp nedan

Upplägg under föreläsningarna

De allra flesta föreläsarna finns med i direktsändning. Dessutom kommer varje föreläsningstillfälle att ha ett tekniskt stöd i form av studerande från Högskolan på Åland eller tjänstemän vid utbildningsbyrån. 

Varje föreläsning följer i stort sett samma upplägg:

  • beräknad tid mellan 1,5 till 2 timmar 
  • en blandning mellan föreläsning och deltagaraktiviteter
  • flera korta pauser är inräknade
  • digitalt samarbetsverktyg för samlande av erfarenheter, resultat, frågeställningar, förslag på lösningar etc (Padlets, google docs, Mentimeter osv.) kan komma att användas
  • en teknisk stödperson följer med diskussionen i chatten och hjälper också till vid eventuella problem med tekniken under föreläsningen.
Teknikfrågor

För att kunna följa med en föreläsning krävs ingen specifik utrustning men som deltagare måste du vara beredd att delta i diskussioner och workshops vilket kräver en fungerande mikrofon. De programvaror som används för föreläsningarna är i första hand Zoom och Google Meet. Kontrollera att ni har åtkomst till dessa i god tid innan föreläsningen börjar.

Vid problem med ljud eller övriga frågor kontaktas i första hand tekniska stödet för den specifika föreläsningen (se programmet). ifall du har problem med att komma in i mötet kan du vända dig till Magus Söderlund, som är vår tekniskt ansvarig. Honom når du via epost: ">magnus.soderlund@ada.ax

 

Publicerad 30.11.2020
Uppdaterad 22.1.2021

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.