Itslearning

Eftersom de flesta skolorna i landskapet har tillgång till lärplattformen Itslearning kommer vi här att samla länkar för att hjälpa de lärare som ännu inte använder plattformen att komma igång.

Itslearning och distansunderivisning - Den 19.3.2020 hölls ett webbinarium av Itslearning med Kenneth Vuorinen kring hur plattformen kunde anävndas med utgångspunkt i distansundervisning. Webbinariet spelades in så att lärare kan titta på det i efterhand. 

Remote Learning Starter Kit - Itslearning har sammanställt några videon som stöd för lärare att komma igång. Materialet är på engelska

Om skolan stängs? - kort  handbok och manual som stöd ifall skolan stängs. Materialet är på engelska

Youtube Itslearning - Itslearning Sverige har en egen kanal där de lägger upp i första hans svenskt material. Vissa videon hänvisar till nya Fronter men dessa två plattformar fungera på samma sätt och därför kan en film om ett verktyg i Fronter fungera lika bra för dig som använder Itslearning.

Planeringsverktyget - en kort introduktion till Planeraren i Itslearning av Tony Jansson

Remote Learning: How to use Zoom video tool in itslearning - Ny video om hur Zoom används när den är integrerad i Itslearning. Videon är på engelska

Publicerad 17.3.2020
Uppdaterad 24.3.2020

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.