Från skola till arbetsliv

Om du som vuxen vill utbilda eller fortbilda dig för att söka eller byta jobb finns olika stöd som tidvis kan vara bra för att komma vidare i planeringen. Du har kanske utbildningar eller kurser som redan ger en viss behörighet? Eller så vill du inte gå en yrkesutbildning inom den traditionella skolan utan vill hellre lära dig på en arbetsplats?  

Vi har samlat nyttig information både för dig som vill vuxenstudera men också för dig som är lärare med uppdrag att vägleda/handleda elever eller studerande.

Här hittar du bland annat information om:

  • erkännande
  • behörighet och validering
  • läroavtal
  • lärlingsutbildning
  • handledning. 

Nyheter inom Från skola till arbetsliv

26.11.2019 - IKT och vägledning
NVL (Nordiskt nätverk för vuxnas lärande) har publicerat ytterligare en rapport där också Åland varit med i arbetet. Rapporten IKT och vägledning, som beskriver vägledningssystemen och utmaningarna i...
Läs mer om IKT och vägledning ›
2.8.2019 - Karriärvägledning för vuxna på Åland
Tisdagen den 3 september 2019 öppnar Visa vägen sina dörrar på Storagatan 8 i Mariehamn. Det är en treårig försöksverksamhet som ska erbjuda vägledning till utbildning och arbete för vuxna som bor på...
Läs mer om Karriärvägledning för vuxna på Åland ›
Publicerad 27.6.2017
Uppdaterad 10.4.2018

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.