Bebras Bävern 2019 - datalogiskt tänkande

Vad är Bävern?

Databävern är en populär och inspirerande tävling i datalogiskt tänkande för barn och unga i åk 2-9 samt gymnasiet. Tävlingens mål är att på ett lekfullt sätt låta barn och unga bekanta sig med programmering, logiskt tänkande och problemlösning. Skolor på Åland har tidigare år deltagit i tävlingen och det finns även i år skolor som aviserat att de kommer att delta. Även om ni inte som klass deltar i tävlingen går det bra att bara göra övningar från tidigare års tävlingar. Dem hittar ni på https://www.bebras.se/ 

Databävern hålls årligen i november i drygt tretio länder runt om i världen. Sammanlagt deltog ungefär 1 313 000 elever/studerande i 38 länder 2015.

Bävertävlingen

Bäver-tävlingen hålls över internet under tiden är 18.11 - 6.12. Det finns fem tävlingsklasser:

  • Mini: klass 2-3
  • Benjamin: klass 4-5
  • Cadet: klass 6-7
  • Junior: klass 8-9
  • Senior: gymnasiet

För att delta i tävlingen behövs en ansvarig lärare samt en dator, iPad eller liknande med internetuppkoppling för varje tävlande. Hela skolan behöver inte tävla på samma gång, t.ex. kan olika klasser tävla olika tider på dagen.

Övningssystemet är öppet hela året på tävlingssidan och tävlingssystemet finns på samma adress under registrerings- och tävlingstid. Observera att registreringslänken ännu inte är aktiverad men du kommer att hitta den på https://www.bebras.se/ Under Mer information upptill på sidan inom de närmaste dagarna. 

2019 används en extern tävlingssida dit du kommer via länken http://sweden.castor-informatique.fr/.

Information till läraren hittar du på Bebras webbplats! 

Arrangörerna av tävlingen informerar din lärare om de preliminära resultaten.