Sommarlovsaktivitet åk 1 - 6

Nätverket Bärkraft har tagit fram en sommalovsaktivitet för elever i åk 1-6 i form av ett bingospel. Landskapsregeringen anser att initiativet till en sommaraktivitet som uppmuntrar barn att att agera mera hållbart är poitivt och vill därför sprida informationen.
Skolorna väljer själva vad de vill göra av materialet med uppmuntras att dela ut det till eleverna vid till exempel skolavslutningen.

 

Nätverket Bärkraft hälsar följande till alla lärare:

Hej!

Som lärare har du en viktig roll då det kommer till att sprida kunskap gällande hållbarhetsfrågor till barn. Ni har troligen, precis som vi, upplevt att det finns et ökat intresse för hållbarhetsfrågor bland barn och unga. Den senaste tidne har vi sett hur många barn sluter upp i miljöfrågor och tagit del av Greta Thunberg-ispirerade aktioner. Vi ser violken otrolig vilja och vilket engagemang som finns för att skapa en hållbar framtid. Därför är vi övertygade om att barn vill göra hållbara val även under sommarlovet.

Vi från Nätverket Bärkraft har gjort en bärkrafts- bingo som riktar sig till elever i åk 1-6, som sommarlovsaktivitet. Bingon skapar underlag för både klimatmässig och social hållbarhet, och går i lijne med Ålands hållbarhetsagenda. Med hjälp av denna sommarbingo hoppas vi kunna sprida både information men också engagemang och glädje bland barn för att leva mer hållbart, och blomstra.

Vi önskar att du kan skriva ut bärkraft-bingobrickan (se bifogad pdf) och dela ut till dina lever inför sommarlovet. Tusen tack på förhand för att du vill hjälpa oss att sprida information som bidrar till att förhoppningsvis flera barn blomstrar under sommaren.

Ha en fantastisk sommar!

Önskar vi i nätverket bärkraft: 

Nordens institut på Åland, Högskolan på Åland, 

Ålands handikappförbund samt Ålands Natur och Miljö

 

Bärkraftsbingo: