Anmäl dig till fortbildning: Vägar till skolnärvaro - från hemmasittare till återvändare

Distanskursen "Vägar till skolnärvaro - från hemmasittare till återvändare" riktar sig till dig som är lärare inom grundskola, personal inom elevhälsan samt andra intresserade.

Den här fortbildningen visar hur det förebyggande arbetet kan gå till och hur skolan systematiskt kan hjälpa elever tillbaka från långvarig frånvaro. Du får lära dig att känna igen varningssignaler och kunskap om riskfaktorer för problematisk skolfrånvaro. Du får exempel på hur man kan arbeta för att få en elev att återvända och stanna kvar i skolan. Givetvis kommer vi också gå in på det förebyggande och främjande arbetet, vikten av en tillgänglig skola som möter individens behov och hur man arbetar för att främja närvaro.

Fortbildningen leds av verksamhetsutvecklare och tidigare rektor Sirkka Persson var tidigare rektor på Kringlaskolan i Södertälje som under hennes ledning fick flera utmärkelser för sitt framgångsrika arbete. Sirkka nominerades till årets rektor 2020 och har många gånger uppmärksammat just för sitt arbete med problematisk frånvaro. Sirkka är aktuell med boken Från Hemmasittare till återvändare – vägar till skolnärvaro där du får ta del av hennes erfarenheter och de arbetssätt hon utvecklat för att öka skolnärvaron och elevernas möjlighet att gå vidare i livet efter årskurs 9. Idag arbetar Sirkka som konsult inom skolutveckling med en önskan om att kunna bidra till att fler elever får möta en tillgänglig skola.

Kursen hålls helt på distans.

Pris 225 €

Anmäl dig senast 1 mars här:https://www.open.ax/#skolpsykologi-vt23-vagar-till-skolnarvaro-fran-hemmasittare-till-atervandare