Bidra till att utveckla kvaliteten i digital verktyg

Swedish Edtest är Sveriges första nationella testarena för digital utbildningsteknologi och gör det möjligt för lärare, skolhuvudmän och edtechutvecklare att utveckla kvaliteten i digitala lärresurser samtidigt som den digitala kompetensen i skolan höjs. Nu kan du testa läromedel och på så sätt hitta det som fungerar bäst i ditt klassrummet. 

I och med att Ålands landskapsregering är med i ett forsknings- och utvecklingsprogram (Distansundervisning för vuxna) i Ifous är vi också medlemmar, där vilket gör att du kostnadsfritt kan börja testa lärresurser.  

Du kan nu anmäla dig till en speedmatchning den 23 mars för att där få en första inblick i hur testningen går till och få utveckla din förmåga att kritiskt granska och värdera digitala lärresurser. Vid tillfället kan du lyssna till vilka möjligheter det finns att testa digitala läromedel samt hur dessa kan möta behoven i undervisningen. Du får även chansen att ställa alla dina frågor till våra testande bolag och avgöra om du är intresserad av att testa en digital lärresurs.

  • Du förbinder dig inte till något, utan kan lyssna förutsättningslöst
  • Känner du dig sugen att testa så ser du vilka lärresurser och bolag som är med i denna omgång
  • Tillfället är kostnadsfritt och öppet för alla
  • Det kostar heller ingenting att gå vidare med tester om din huvudman är medlem i Ifous.

Du kan anmäla dig via länken som finns i informationen här!