Dags för kampanjen ALL DIGITAL Weeks

ALL DIGITAL Weeks är en europeisk kampanj där alla som arbetar för ökad digital delaktighet kan delta. Det kostar ingenting att anmäla sig men varje aktör bekostar själv sin egen aktivitet. ALL DIGITAL Weeks 2022 äger rum den 14 mars till den 14 april. Under de senaste åren har kampanjen lockat över 100.000 deltagare per år och nu kan också dina elever/studerande delta.

Teman för den här veckan kan vara:

  • Förbättra digitala färdigheter och främja digital integration och tillgänglighet
  • Främja digital läskunnighet och hantering av disinformation
  • Främja användningen av den europeiska digitala kompetensramen ((DigComp) - den som den åländska IT-strategin för undervisningssektorn lutar sig mot) och utforska utvecklingen av det europeiska digitala färdighetsbeviset (EDSC)
  • Uppnå cybersäkerhet och säkrare internet
  • Förbättra STEM och STEM-färdigheter för samhället och uppmuntra tjejer och kvinnors deltagande i STEM-studier och karriär

Vad förväntas man göra som deltagare

  • Sprid ordet om kampanjen och bjud in andra att gå med! 
  • Organisera en utbildning eller medvetenhetsaktivitet under den 14 mars - 14 april. Du kan bläddra igenom listan över resurser för inspiration. Glöm inte att ta bilder / skärmdumpar vid evenemanget!
  • Lägg till det i kartan över händelser (du måste registrera dig på webbplatsen för att lägga till en händelse; formulären kommer att vara öppna i slutet av februari). Du kan lägga till din händelse på ditt nationella språk och när som helst
  • Dela nyheterna om din händelse - Dela dina foton, videoklipp, visningar och feedback från deltagare på sociala medier med hashtags # adweeks2022
  • Vi uppmuntrar dig också att skriva offentliga blogposter om händelserna. Bästa inlägg kommer att publiceras på hemsidan här och främjas på ALL DIGITAL:s sociala mediekanaler.

All information finns på http://www.alldigitalweeks.eu/ på engelska men du hittar också svensk information på senska Digidel:s webbsida https://digidel.se/all-digital-week/

Information på sociala medier hittar du bland på Twitter med @AllDigitalEU och på Facebook under namnet All Digital.

ALL DIGITAL Weeks 2022 kommer att bidra till främjandet av det europeiska året för ungdom som främjas av Europeiska kommissionen, genom att organisera specifika händelser och utbildning som stöder ungdomar i den digitala omvandlingen. Kampanjen kommer också att stödja genomförandet av specifika åtgärder för den digitala utbildningsplanen 2021-27 (vilken stöder en del av Utbildnings- och kulturavdelningen satsningar de kommande åren) i Europeiska kommissionen, med huvudmålet att förbättra digitala färdigheter och kompetenser för den digitala omvandlingen. Gå med!

Publicerad 28.1.2022
Uppdaterad 28.1.2022

Utbildning – en skolresurs på Åland är en webbplats som administreras av utbildningsbyrån vid landskapets utbildnings- och kulturavdelning.