Fira barnrättsveckan!

Veckan för barnets rättigheter firas varje år i november. I år firas den den 15.-22.11.2021. Rädda Barnen vill uppmuntra alla skolor och daghem att uppmärksamma barnrättsveckan genom att öka kunskap om barns rättigheter.De har samlat inspiration och tips om material och roliga övningar som kan användas i undervisning om barns rättigheter:

Inspirationsmaterial för att prata om åländska barns rapport till FN med barn och unga

Alla barn och vuxna ska känna till och förstå barns rättigheter. Detta kan vi tillsammans bidra till genom att dela information och öka kunskapen kring dem! I år vill Rädda barnen särskilt uppmuntra skolorna, daghem och andra barngrupper att bekanta sig med den historiska rapporten från åländska barn till FN som togs fram under året! Rädda Barnen har tagit fram inspirationsmaterial för lärare och andra gruppledare för att bekanta sig med och diskutera barnens rapport till FN och hur barns rättigheter uppfylls på Åland tillsammans med barn.

Inspirationsmaterial för att prata om åländska barns rapport till FN med barn och unga finns här!

Vill din grupp få en besök av Rädda Barnens unga utbildare?

Rädda Barnens unga utbildare erbjuder lektioner, workshops och roliga aktiviteter om barn och ungas rättigheter. Våra utbildare kan besöka daghem, skolor, föreningar, företag m.m. Om ni är intresserade, kontakta oss gärna så vi kan planera vidare! Workshoparna och föreläsningarna anpassas enligt era önskemål och ni får gärna skriva egna önskemål om datum, tid, plats, tidsåtgång, tema och andra förväntningar. Utbildningen är kostnadsfri.

Ta kontakt: jonna@raddabarnen.ax, +3584573448483 eller via vår hemsida

Tips om annat material om barns rättigheter

På Rädda Barnen har vi testat och samlat in mycket material och information kring barnkonventionen och hur man kan jobba för barns rättigheter med olika barngrupper. Kontakta oss gärna om du vill jobba med barns rättigheter och vi kan hjälpa dig att hitta passande material!

Tips om olika material har vi samlat på vår hemsida.
Vi önskar er en trevlig barnrättsvecka och kontakta gärna Rädda barbeb om ni har frågor eller kommentarer!

Bästa hälsningar, 
Jonna Varsa | Rädda Barnen på Åland r.f | Barnkonventionsansvarig