Fortbildning i matematik på Åland

Öppna högskolan på Åland Nu erbjuds en fortbildning för högstadielärare i matematik och naturvetenskap på Åland, där två projekt - LUMA-FINLAND och Skolvist lärande - kombineras till kursen Undersökande arbetssätt, öppna laborationer, problemlösning och elevaktiverande arbetsmetoder. Anmälningen öppnar 6.6!

Fortbildningen är en s.k. longitudinell fortbildning, vilket innebär att den pågår under hösten 2019, med eventuell möjligheter till förlängning till vårterminen 2020. Fortbildningen är uppbyggd kring några närstudiedagar (9-16) som hålls i Mariehamn + eget arbete mellan träffarna. Det egna arbetet innebär att deltagarna tillämpar idéer och metoder som behandlas i kursen, i den egna undervisning, och delar med sig av sina erfarenheter vid närstudietillfällena. Möjlighet till distansträffar mellan närstudietillfällena finns också.  
Målgrupp: Lärare i naturvetenskap och matematik i årskurs 7-9. Om möjligt alla lärare i naturvetenskap från en och samma skola. Intresserade klasslärare åk 5-6 anmäler sig inte i första hand men kan höra av sig om eventuella restplatser på open@ha.ax efter den 23.8.2019 för en senare anmälan. 
Kursledare: Kursen hålls huvudsakligen av Berit Kurtén (akademilektor i kemins didaktik vid Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier, ÅA, Vasa, och resursperson vid Skolresus.fi).   
För ytterligare information, preliminärt program samt anmälan, se programbladet: