Logo för Kodarklubben

Information från First Lego League

"Höstens First Lego League var jättelyckad och samtliga skolor och lag som deltog var nöjda. Konceptet visar sig fungera lika bra i grupper med de som läser extra matte som i efterskolanklubb och även inbakad i samtliga läroämnen för åk 4-6. Vi vill gärna lyfta återigen att First Lego League uppfyller områden inom samtliga nyckelkompetenser i den åländska läroplanen och vi hoppas att vi får ännu fler skolor som deltar under hösten.

Höstens tema handlar om vatten, vilket känns som ett passande tema för oss på Åland och anmälan har öppnat nu redan 1 april.

Även i år kommer Kodarklubben att stå för samtliga avgifter samt kan erbjuda lånerobotar till de skolor som inte investerat i egna.

Årets säsong börjar i september och slutar med turneringen den 9 november. Vi erbjuder stöd från erfarna lagledare, allt material ni kan behöva, utbildning och om man vill anställa ledare så kan vi förmedla kontakt till ungdomar som tidigare varit med och tävlat. Allt för att ge så många barn som möjligt få möjligheten att vara med och jobba med det koncept som är så brett och givande.

Tag kontakt om ni vill ha mer information, eller läs mer på First Lego Leagues webbplats om Hjernekraft

Hoppas ni vill vara med!"

Mvh Ann-Sofi Perjus, projektledare - telefon 0457-5244225

Kodarklubben r.f.
E-post: styrelsen@kodarklubben.ax
Web: https://kodarklubben.ax/

Kodarklubben r.f. vill väcka intresse för programmering och IT och ordnar bland annat kurser i programmering för barn och unga i det åländska samhället