Att leda ingripande i trakasserier inom småbarnspedagogik och skola

Regionförvaltningsverkens svenska enhet för bildningsväsendet ordnar ett webbinarium kring trakasserier inom småbarnspedagogik och skola. I reformen förtydligades och förstärktes ansvaret hos utbildningsanordnaren och anordnaren av småbarnspedagogik att ingripa i trakasserier gentemot barn och elever.

Från och med att lagen träder i kraft 1.6.2023 anses utbildningsanordnaren göra sig skyldig till diskriminering ifall anordaren inte vidtar nödvändiga åtgärder efter att ha blivit medveten om trakasserier riktade mot ett barn eller en elev. Lagen kommer samtidigt att börja gälla på Åland. 

Under fortbildningen presenterar Diskrimineringsombudsmannens byrås representant på rikdshåll lagförändringarna och de skyldigheter som förändringarna medför för utbildningsanordnare och anordnare av småbarnspedagogik. Vad är diskriminering enligt diskrimineringslagen? Vilka åtgärder ska utbildningsanordnaren eller anordnaren av småbarnspedagogik vidta då trakasserier uppdagas? Hur ska behandlingen dokumenteras? 

Starttid: 2023-03-22 09:15
Sluttid: 2023-03-22 12:30

Anmälningen stängs: 2023-03-17 23:59

För ytterligare information se Regionförvaltningsverkets webbplats