Nordens dag 23.3.2022- anmäl din klass till program för att fira det.

Den 23 mars firas Nordens dag och det vill Norden i skolan uppmärksamma om genom att erbjuda olika quiz och skolchattar till elever i grundskolan!

För elever i årskurs 5–6 och 7–9 lanserar Norden i skolan ett nordiskt quiz, och öppnar återigen för förra årets succé med nordiskt tema i skolchatten. Vad är det bästa med att bo i Norden och vilket land är egentligen bäst på sport? Det och mycket mer får eleverna diskutera i chatten.

För elever i årskurs 3–4 har projektet Den nordiska bokslukaren gjort det möjligt för dig som lärare att beställa Kristin Roskiftes bok Alle sammen teller (Alla räknas). Den norska originalversionen av boken kommer att finnas tillgänglig som e-bok på Norden i skolan vecka 11 och 12, med tillhörande pedagogiskt material.

På Nordens dag arrangerar Norden i skolan en skolchatt för årskurserna 3–4 med bingoinslag om boken, som din klass kan delta i tillsammans med elever från hela Norden.

Anmäl din klass här!

https://nordeniskolen.org/sv/om-norden-i-skolen-siden/om-platformen-indhold/vad-aer-nordisk-skolchatt/fira-nordens-dag-med-skolchatt/

 

Dagens program genomförs med stöd från Nordiska ministerrådet.

Hälsningar av 

Norden i Skolan

https://nordeniskolen.org/sv/