Uppmärksamma Nordens dag tillsammans med nordiska kollegor

Nordens dag är ett årligt firandet av nordisk samarbete och nordiskt samhälle som äger rum den 23:e mars. Denna dag instiftades av Nordiska ministerrådet år 2004, och har sedan dess firats varje år i hela Norden, samt i nordiska samhällen runt om i världen.

Syftet med Nordens dag är att öka medvetenheten om den nordiska samhällsmodellen, det nordiska samarbetet och nordisk kultur. Under Nordens dag hålls en mängd evenemang runt om i Norden, som seminarier, konserter, föreläsningar och utställningar. Teman som diskuteras under dagen inkluderar ofta hållbarhet, jämställdhet, kultur, utbildning och forskning. Nordens dag är en viktig dag för att stärka det nordiska samarbetet och främja öppenhet, dialog och kunskapsutbyte mellan de nordiska länderna.

Som ett led i firandet initierar Malmö stad ett möte med nordiska kollegor och bjuder in er som arbetar inom skolan för att diskutera de tre tvärgående perspektiven från Nordiska ministerrådets handlingsplan för Vision 2030 som gäller för perioden 2021-24 (hållbar utveckling, jämställdhet samt barnrätts- och ungdomsperspektiv) men också att finna möjligheter till samarbeten och utbyten genom tex eTwinning och ackrediteringen i Erasmus+ under våra dialoger. Om du är intresserad kan du gå in och anmäla dig på länken https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=S4eFPoUtR0yrTNRK5WRCkheUAO5RQtBOjN4_uHQCsOxUNkZNTVpBNVU0RUZZRUlONDJQUTdSODJHMi4u

Information om hur dagen firas i Finland finns på https://nordensdag.fi/