Nytt Nordic CRAFT projekt för åk 6 - 8

Vill du och din klass, åk 6 - 8, prova på något nytt, roligt och spännande sätt att arbeta på i undervisningen. Det är nämligen igen dags för ett nytt Nordic CRAFT projekt likt de som elever från Strandnäs och Vikingaåsens skolor deltog i under förra läsåret och läsåret dessförinnan. 

Temat för denna gång är att elever, tillsammans med elever från ett annat nordiskt land eller självstyrande område, planera framtidens hållbara drömboende med allt det kan innebära. Startskottet med ett kick-off webinar går av stapeln den 17 november 12-14.30 (CET). Upp till 48 klasser fördelade mellan Danmark, Finland, Norge, Sverige, Island, Färöarna, Grönland och Åland samlas då online och guidas av ett expertteam från Danmark. Språket är, som tidigare, på engelska eftersom vissa länder och självstyrda områden inte kan prata något av de nordiska språken. Samarbetet kommer att genomföras på plattformen e-Twinning. Ifall ni som lärare inte har använt den kan ni vända er till Siv Kyrkslätt vid Vikingaåsens skola för inloggning och handledning så att ni snabbt och enkelt kommer igång med den.

För ytterligare information och anmälan av elevgrupp se inbjudan nedan. 

 
Du hittar också mer information på utbildningsbyråns webbplats om vad CRAFT är och hur CRAFT-modellen kan fungera som metod i undervisningen och i projektarbeten. 

Saknar du information eller vill veta mera? Kontakta då Carola Eklund vid utbildningsbyrån eller Siw Kyrkslätt vid Vikingaåsens skola.